Tropische tuin

Uw subtropische planten zijn bij Abrahams Hoveniers in goede handen

Bij het koude Nederland denkt u wellicht niet meteen aan de jungle bij een nieuwe tuininrichting. Heeft u die wens wel, dan heeft Abrahams Hoveniers gelukkig ruime ervaring met subtropische planten. Collega Theo Michelbrink verzorgt al meer dan twintig jaar de subtropische planten in de Landalparken Het Vennenbos en De Lommerbergen. Bekijk wat hij voor u kan doen. 

Specialist in subtropische begroeiing

Voor het verzorgen van subtropische planten is specialistische kennis nodig. “Het allerbelangrijkste is dat deze begroeiing een goede voedingsbodem heeft. Je kunt een subtropische plant niet zomaar in de aarde steken, want ze hebben speciale potgrond nodig. Daarnaast moet deze aarde aangevuld worden met hydrokorrels. Die zorgen ervoor dat het water niet in de pot verzinkt, maar door de plant wordt opgenomen”, legt Theo uit.

Binnen of buiten?

Subtropische planten houden van een warm en vochtig klimaat. Ideaal voor in een zonovergoten serre of een warm plekje in de huiskamer. “Vijgensoorten zijn een populaire plant voor in de serre”, vertelt Theo. Bij de Landalparken is de begroeiing binnen aangelegd, maar het is wel degelijk mogelijk om bepaalde soorten buiten te zetten. Theo: “Als u een tuin op het zuiden hebt, is het mogelijk om bepaalde subtropische soorten te planten. Houd er wel rekening mee dat u de meeste soorten in de winter alsnog naar binnen moet halen of stevig in moet pakken met hooi. Dit zorgt ervoor dat uw tuin er in de winter totaal anders uitziet. Uiteraard kunnen wij al dit onderhoud verzorgen.”

Hoewel sommige planten de kou kunnen verdragen, zijn ze vaak niet bestand tegen de combinatie van vorst en vocht.

Onderhoud aan uw subtropische planten

Abrahams Hoveniers ontfermt zich graag over uw subtropische planten. Denk bij onderhoud aan twee keer per jaar kunstmatig bijvoeden en snoeiwerk. “Ficussen kunnen uitgroeien tot grote bomen die wij kunstmatig hun vorm moeten geven. Anders groeien ze recht omhoog”, vertelt Theo. Daarnaast signaleert hij het tijdig wanneer een plant het risico loopt om luizen te krijgen. Als dit het geval is, schakelt hij gespecialiseerde partners in om het ongedierte op milieuvriendelijke manier te verwijderen door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes in te zetten.