Kunstgras Eindhoven met zwembad

Wat kost een zwembad in de tuin?

Nu de zomer in volle gang is en de temperaturen flink oplopen, zijn zwembaden en airco’s niet aan te slepen. Hoe koelt u het liefste af in de zomer? Wat dacht u van een heerlijk zwembad in de tuin? Het is nu het ideale moment om een zwembad aan te leggen, zodat u volgend jaar direct kunt genieten van uw eigen zwembad. Ziet u uzelf al liggen in en aan uw eigen zwembad, maar bent u benieuwd op welke kosten u moet rekenen? De kosten van een zwembad in de tuin lichten we in dit artikel nader toe.

Verschillende soorten kosten

Het is geen verrassing wanneer we vertellen dat een zwembad een investering is, waarvan u de komende jaren veel plezier van kunt beleven. Uiteraard kost een zwembad veel geld, maar er komen nog meer kosten bij naast de aanschaf. Hieronder worden de verschillende kosten van een zwembad in de tuin beschreven

De aanschaf van een zwembad

een écht ingebouwd zwembad. De eerste soort is uiteraard de meest voordelige optie en de laatste de prijzigste. Zo betaalt u gemiddeld €25 voor een opblaaszwembad, maar kunnen de kosten voor een ingebouwd zwembad oplopen tot wel €40.000. Meestal kost een ingebouwd zwembad tussen de €6.000 en €40.000. De prijs van het bad wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte, diepte, materialen en eventuele extra uitbreidingsopties.

De kosten van de aanleg van een zwembad in de tuin

Net als het zwembad zelf variëren de kosten voor de aanleg van een zwembad ook enorm: van een paar duizend euro tot in sommige gevallen enkele tienduizenden euro’s. Indien u zelf super handig bent dan is het ook mogelijk om zelf uw zwembad aan te leggen. Zelf een zwembad bouwen kost u ongeveer €7.000. Dit bedrag is exclusief het zwembad. Uw zwembad laten aanleggen kost u rond de €20.000 en €30.000, dit is inclusief het zwembad.

De jaarlijkse kosten van een zwembad

Maar na het aanschaffen en aanleggen van een zwembad maakt u nog steeds kosten. Een zwembad in de tuin moet onderhouden worden. Ook hier verschillen de prijzen onderling flink. Onderhoudsmaterialen voor een zwembad kosten jaarlijks al gauw zo’n €300. Wilt u een verwarmd zwembad? Tel hier dan nog gemiddeld €450 bij op. De stroom komt hier ook nog bij. Reken op zo’n €200 voor de pomp. Tel al deze kosten bij elkaar op en u betaalt jaarlijks gemiddeld €1.000 voor het onderhoud.

Dobberen in uw eigen tuin? Neem contact op

Het ideale moment om een zwembad aan te leggen is net na het zomerseizoen. Wilt u komend jaar dobberen in eigen tuin? Neem dan direct contact met ons op. Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn in uw situatie.