Sedum: fantastische isolatie voor een plat dak

Woningen of bedrijven met een plat dak voelen in de zomer vaak als een kas en in de winter als een vriescel. Geen ideaal binnenklimaat en in koude periodes is er niet tegenop te stokken. De isolatie van uw platte dak is daarom een belangrijk aandachtspunt. Een groendak biedt op dit gebied vele voordelen. Wij sommen ze voor  op.

“Met duurzame dakbedekking maakt u uw huis of bedrijf bestand tegen klimaatverandering.”

Harm van Overbeek van Abrahams Hoveniers

Een aangename temperatuur

In de zomer kan de temperatuur op een plat dak oplopen tot 70 graden. Geen fijne temperatuur om onder te slapen of te werken. Een slim aangelegd ecodak zorgt dat het aangenaam koel blijft in huis. Zo geniet u weer van een goede nachtrust en zijn er geen ventilatoren of airco meer nodig. Ook in de winter heeft het groendak voordelen. Door de goede isolatie houdt het de warmte dan juist in huis. Dat scheelt u in de stookkosten.

Het isoleren van een plat dak helpt ook tegen geluidsoverlast. Binnenshuis heeft u minder last van toeterende auto’s, overvliegende vliegtuigen of luide buren.

Isolatie van een plat dak tegen overstromingen

Niemand wordt blij van een overstroomd riool. Zeker niet als daardoor uw hele bedrijfsinventaris blank staat. Door de toenemende extreme weersomstandigheden gebeurt dit echter steeds vaker in Nederland. Een duurzame dakbedekking werkt als buffer bij extreme regenval en verkleint de kans op overlast aanzienlijk. Het ecodak neemt het grootste deel water op en zorgt dat u de voeten droog houdt en geen last heeft van lekkages.

Uw dak gaat langer mee

Sedum kan op vrijwel elk plat dak als isolatie dienen. We bedekken uw dak met vetplantjes, mos en kruiden. Een van de grootste voordelen is dat het groendak het onderliggende dak beschermd tegen alle weersinvloeden. De laag begroeiing houdt ook schadelijke UV-stralen tegen. Dit verlengt de levensduur van uw dak aanzienlijk.

Ga klimaatverandering tegen met een ecodak

De temperatuur in de stad is soms wel 7 graden warmer dan op het platteland. Dit heeft te maken met het gebrek aan groen. Ook grijze bedrijventerreinen hebben hier last van. Planten reguleren de omgevingstemperatuur en koelen de lucht. Isolatie van uw plat dak met sedum helpt om de omgeving te vergroenen en af te rekenen met hitte. U draagt direct bij aan het aantal vierkante meters groen.


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!