Zwemvijver

De kikkers kwaken in koor vanuit het riet, prachtige waterplanten staan vol in bloei en kleurrijke libellen scheren over het water. Een zwemvijver combineert het beste uit twee werelden: zwemgemak en een ongerepte natuurlijke omgeving. De ontwerper van Abrahams Hoveniers maakt graag kennis met jullie om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag bij het realiseren van een prachtige zwemvijver in uw tuin.

Een zwemvijver in de tuin

Een zwemvijver in uw tuin is een verantwoorde manier om in uw tuin te kunnen zwemmen. Traditionele zwembaden bieden alleen op warme zomerdagen uitkomst. Met een natuurbad kun u het gehele jaar door genieten van de buitenbeleving. Het water kan vergeleken worden met helder bergwater. Door de verschillende soorten biologische filtersystemen is het net zo kraakhelder als in een zwembad.

De onderstaande projecten realiseerden wij eerder voor klanten

Een luxe en verantwoordelijke keuze

Het water is mild voor de huid, maar ook voor de natuur. Er hoeft namelijk geen gebruik van schadelijke middelen, zoals chloor en andere chemicaliën, gemaakt te worden. Zo creëert u een kleinere ecologische voetprint en heeft u nooit meer last van rode ogen. Een zwemvijver is naast een luxe, ook een zeer verantwoordelijke keuze.

We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

Mediterrane tuin met zwemvijver

Een zwemvijver aanleggen door Abrahams Hoveniers

Een zwemvijver of natuurzwembad is een subtiel bassin dat naadloos integreert met uw eigen tuin. Het bestaat doorgaans uit twee delen. In het ene deel kan gezwommen worden. Dit deel vormt het centrale en het grootste gedeelte van de vijver. In het andere deel zorgen waterplanten voor een natuurlijke vorm van filtratie van het water. De waterplanten nemen alle voedingsstoffen uit het water op. Hierdoor wordt het water op natuurlijke wijze helder gehouden.

Een buitenbeleving in de zomer en de winter

Een waterpomp zorgt ervoor dat het water gecirculeerd wordt. Daarnaast zorgt het voor een zuivering van het water. Aan de kanten is plaats voor verschillende soorten flora en fauna of een kabbelend beekje. Deze elementen maken het buitenbad ook in de winter een lust voor het oog.

Na een tijdje zijn de planten aan de zijkanten dicht begroeid. De randen van het bad lijken hierdoor op natuurlijke borders. Als u in het buitenbad zwemt, zou u bijna denken dat u in de vrije natuur bent.

Bij het kiezen voor de aanleg van een natuurlijk zwembad door Abrahams Hoveniers, zorgen wij voor een perfecte balans. Het genot van een luxe zwemvijver en de natuurlijke uitstraling van planten en water.

Aanleg van zwemvijver in bestaande tuin
Aanleg van zwemvijver in bestaande tuin

Een strak design voor vorm en sfeer aan uw tuin

Abrahams Hoveniers staat voor heldere lijnen, krachtige eenvoud en originaliteit in de tuin. Een zwemvijver is een van de beste toepassingen die deze uitgangspunten combineert. Het hoeft niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn.

Het is namelijk een natuurlijk concept met een prachtige uitstraling. Het kan iedere tuin omtoveren tot een absolute droomtuin. Voor een strak design bent u bij Abrahams Hoveniers aan het juiste adres. Onze tuinontwerpen worden gekenmerkt door strakke en heldere lijnen. Door de krachtige eenvoud wordt er direct vorm en sfeer aan uw tuin gegeven.

Het onderhouden van een natuurzwembad

Bij een biologisch natuurzwembad maken we gebruik van al het goede dat de natuur ons biedt. Het onderhoud dat moet worden uitgevoerd is dan ook minimaal. Het snoeien van de waterplanten is nodig om de groei te stimuleren. Een keer per jaar snoeien is al voldoende om de planten in optimale conditie te houden.

Verder moet u af en toe wat dode takken weghalen of bladeren uit het water plukken. Er is dus veel minder onderhoud ten opzichte van een zwembad. We informeren u uiteraard over het onderhouden van uw nieuwe zwemvijver na het aanleggen. We zorgen ervoor dat u precies weet hoe u uw vijver moet onderhouden. 

Zwemvijver

Ontdek de eindeloze mogelijkheden

Er zijn diverse soorten natuurlijke zwembaden. Hoewel ze veel kenmerken gemeen hebben, zijn er ook enkele duidelijke verschillen. Hieronder hebben we verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Welke past het beste bij uw tuin?

Aanleg van zwemvijver in bestaande tuin

Een natuurlijke uitstraling: Groene sfeer

De natuurlijke zwemvijver is de meest bekende vorm. Elke vijver is in principe ‘natuurlijk’. Echter bij deze soort kiezen we voor en groene sfeer rondom de vijver. De focus ligt minder op strakke lijnen en meer op de natuurlijke flow van het water en de beplanting aan de rand van de vijver. Het lijkt zo bijna op een vijver die je ook in de vrije natuur kunt tegenkomen. Echter, die van u is ontzettend helder en schoon. Hierdoor is deze zeer geschikt om heerlijk in te zwemmen.

Een moderne uitstraling: Heldere lijnen en krachtig eenvoud

Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van design. Hierdoor kan ook in een moderne tuin een zwemvijver tot zijn recht komen. Sterker nog: onze ontwerpers doen niets liever dan ontwerpen met heldere lijnen en krachtige eenvoud.

Met en moderne uitstraling creëren we een bijzondere mix tussen de looks van een natuurlijk zwembad en de werking van een zwemvijver. Kijk zeker eens naar eerdere projecten op onze website voor inspiratie.

Mooie tuin met vijver
Hovenier Hilvarenbeek Achtertuin

Hybride mogelijkheden voor een volwaardig zwembad

Een natuurzwembad bestaat uit twee delen. Het zwemgedeelte en de filterzone waar de waterplanten voor natuurlijke filtratie zorgen. Wanneer je kiest voor een hybride vijver, wordt er een filterpomp aan het zwemgedeelte toegevoegd. Zo kan u de vijver met een druk omtoveren tot een volwaardig zwembad.

Kleine zwemvijver

In een kleinere tuin is er vaak niet voldoende ruimte voor een grote vijver, terras en beplanting. Gelukkig kan Abrahams Hoveniers rekening houden met de beschikbare ruimte in de tuin. Zo kunnen we ook een kleine zwemvijver aanleggen. Onze creatieve ontwerpers weten precies hoe ze een kleine tuin optisch groter kunnen laten lijken.
Grote tuin met zwemvijver - Stoelen voorkant

Mogen wij uw zwemvijver aanleggen?

Gaat u ook voor een natuurzwembad in uw tuin? Steeds meer mensen kiezen bewust voor een ecologisch verantwoord alternatief. Abrahams Hoveniers heeft ruime ervaring met het aanleggen van natuurzwembaden. Bent u benieuwd naar onze ideeën? Wij zijn in ieder geval wel benieuwd naar uw wensen.

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek

Kunt u niet meer wachten om een duik te nemen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. We komen graag bij u langs voor een gratis adviesgesprek. We bespreken graag samen met u de mogelijkheden die passen bij uw tuin.