Zwemvijver

De kikkers kwaken in koor vanuit het riet, de prachtige waterplanten staan vol in bloei en kleurrijke libellen scheren over het water. Een zwemvijver combineert het beste uit twee werelden: zwemgemak en een ongerepte natuurlijke omgeving. Waar traditionele zwembaden alleen in de zomer een uitkomst bieden, kunt u met een natuurbad het hele jaar door genieten van de buitenbeleving in de tuin. De ontwerper van Abrahams Hoveniers maakt graag kennis met u om jullie idee├źn en de mogelijkheden te bespreken. We helpen u graag bij het realiseren van een prachtige zwemvijver die bij uw tuin past.

Zwemvijver door Abrahams Hoveniers

Een zwemvijver is een subtiel bassin dat naadloos integreert met uw tuin. Het lijkt net alsof het er altijd al heeft gelegen. Een zwemvijver bestaat doorgaans uit twee delen. In het ene deel, dit vormt het centrale en het grootste gedeelte van de zwemvijver, kunt u zwemmen. In het andere deel zorgen waterplanten voor een natuurlijke vorm van filtratie van het water. Een waterpomp zorgt ervoor dat het water gecirculeerd wordt. Aan de kanten is overigens ook plaats voor verschillende soorten flora en fauna of een kabbelend beekje. Deze elementen maken het buitenbad ook in de winter een lust voor het oog. Na een tijdje zijn de planten aan de zijkanten dicht begroeid, zodat dat de randen van het bad op natuurlijke borders lijken. Als u in dit buitenbad zwemt zou u bijna denken dat u in de vrije natuur bent, in plaats van in uw eigen achtertuin. Een zwemvijver van Abrahams Hoveniers is de perfecte balans het genot van een luxe zwemvijver en de natuurlijke uitstraling van planten en water.
De onderstaande projecten realiseerden wij eerder voor klanten
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

Een zwemvijver in uw tuin

Een zwemvijver in uw tuin is een verantwoorde manier om in uw tuin te kunnen zwemmen. Het water in een zwemvijver is water in een hele natuurlijke vorm. Vergelijk het water in een zwemvijver met helder bergwater. Door verschillende soorten biologische filtersystemen is het net zo kraakhelder als in een zwembad. Het water is niet alleen mild voor de huid, maar ook voor de natuur. Doordat u geen gebruik hoeft te maken van schadelijke middelen zoals chloor en andere chemicali├źn heeft u een kleinere ecologische voetprint. En nooit meer last van rode ogen. Een zwemvijver is naast een luxe keuze dus vooral een verantwoorde keuze.

Heldere lijnen en originaliteit

Abrahams Hoveniers staat voor heldere lijnen, krachtige eenvoud en originaliteit in de tuin. Een zwemvijver is een van de beste toepassingen die deze uitgangspunten combineert. Een zwemvijver hoeft niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Het is een natuurlijk concept met een prachtige uitstraling en kan iedere tuin omtoveren tot een absolute droomtuin. Als ontwerpers maken dan ook graag gebruik van zwemvijvers in onze concepten. Een zwemvijver kan op verschillende manieren in uw tuinontwerp verwerkt worden.

Neem contact op met Abrahams Hoveniers

Voor een zwemvijver maken we gebruik van al het goede dat de natuur ons te bieden heeft. Het onderhoud dat moet worden uitgevoerd is dan ook minimaal: af en toe wat dode takken weghalen of bladeren uit het water plukken volstaat. Heeft u er geen problemen mee om te zwemmen tussen de vissen? Een natuurlijk bassin is een uitstekende plek voor verschillende soorten vissen. Neem bijvoorbeeld de Goudwinde. Deze vis zuivert het water en rekent af met muggenlarven of watervlooien. Kunt u niet wachten om een duik te nemen in uw eigen zwemvijver?
Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!
Copyright © janabrahams.nl | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites