Zwemvijver

De kikkers kwaken in koor vanuit het riet, de prachtige waterplanten staan vol in bloei en kleurrijke libellen scheren over het water. Een zwemvijver combineert het beste uit twee werelden: zwemgemak en een ongerepte natuurlijke omgeving. Waar traditionele zwembaden alleen in de zomer een uitkomst bieden, kunt u met een natuurbad het hele jaar door genieten van de buitenbeleving in de tuin. De ontwerper van Abrahams Hoveniers maakt graag kennis met het huishouden om jullie ideeën en de mogelijkheden te bespreken. We helpen u graag bij het realiseren van een prachtige zwemvijver die bij uw tuin past.

Zwemvijver aanleggen door Abrahams Hoveniers

Een zwemvijver of natuurzwembad is een subtiel bassin dat naadloos integreert met uw tuin. Het lijkt net alsof het er altijd al heeft gelegen. Een zwemvijver bestaat doorgaans uit twee delen. In het ene deel, dit vormt het centrale en het grootste gedeelte van de zwemvijver, kunt u zwemmen. In het andere deel zorgen waterplanten voor een natuurlijke vorm van filtratie van het water. Een waterpomp zorgt ervoor dat het water gecirculeerd wordt. Aan de kanten is overigens ook plaats voor verschillende soorten flora en fauna of een kabbelend beekje. Deze elementen maken het buitenbad ook in de winter een lust voor het oog. Na een tijdje zijn de planten aan de zijkanten dicht begroeid, zodat dat de randen van het bad op natuurlijke borders lijken. Als u in dit buitenbad zwemt zou u bijna denken dat u in de vrije natuur bent, in plaats van in uw eigen achtertuin. Een zwemvijver van Abrahams Hoveniers is de perfecte balans het genot van een luxe zwemvijver en de natuurlijke uitstraling van planten en water.

De onderstaande projecten realiseerden wij eerder voor klanten
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

Een ecologische zwemvijver die bij uw tuin past

Een zwemvijver in uw tuin is een verantwoorde manier om in uw tuin te kunnen zwemmen. Het water in een zwemvijver is water in een hele natuurlijke vorm. Vergelijk het water in een zwemvijver met helder bergwater. Door verschillende soorten biologische filtersystemen is het net zo kraakhelder als in een zwembad. Het water is niet alleen mild voor de huid, maar ook voor de natuur. Doordat u geen gebruik hoeft te maken van schadelijke middelen zoals chloor en andere chemicaliën heeft u een kleinere ecologische voetprint. En nooit meer last van rode ogen. Een zwemvijver is naast een luxe keuze dus vooral een verantwoorde keuze.

Ontdek de eindeloze mogelijkheden

Er zijn diverse soorten zwemvijvers. Hoewel ze veel kenmerken gemeen hebben, zijn er ook enkele duidelijke verschillen. Hieronder hebben we de verschillende soorten zwemvijvers voor u op een rijtje gezet. Welke zwemvijver past het beste bij uw tuin?

Natuurlijke zwemvijver

De natuurlijke zwemvijver is eigenlijk de meest bekende vorm van een zwemvijver. Hoewel elke zwemvijver in principe ‘natuurlijk’ is, kiezen we bij een natuurlijke zwemvijver ook voor een groene sfeer rond de vijver. De focus ligt minder op strakke lijnen en meer op de natuurlijke flow van het water en de beplanting rond de vijver. Een natuurlijke vijver lijkt bijna op een vijver die je ook in de vrije natuur tegen kunt komen. Met het grote verschil dat uw zwemvijver ontzettend helder en schoon is. U springt zonder zorgen in de natuurlijke zwemvijver in uw tuin.

Heeft u er geen problemen mee om tussen de vissen te zwemmen? Een natuurlijk bassin is een uitstekende plek voor verschillende soorten vissen. Neem bijvoorbeeld de Goudwinde. Deze vis zuivert het water en rekent af met muggenlarven of watervlooien.

Kleine zwemvijver

Een grote zwemvijver klinkt natuurlijk erg prettig en het ziet er ook ontzettend gaaf uit, maar het is niet altijd een goede match met iedere tuin. In een compacte tuin is er vaak niet voldoende ruimte voor een flinke zwemvijver, een terras en beplanting. Gelukkig legt Abrahams Hoveniers ook kleine zwemvijvers aan, waarbij we rekening houden met de beschikbare ruimte in de tuin. Onze creatieve ontwerpers weten precies hoe ze een kleine tuin groot kunnen laten lijken door de toevoeging van een zwemvijver.

Hybride zwemvijver

De zwemvijver bestaat uit twee delen. Het zwemgedeelte en de filterzone waar de waterplanten voor natuurlijke filtratie te zorgen. Bij een hybride zwemvijver wordt er een filterpomp aan het zwemgedeelte toegevoegd. Zo tovert u uw zwemvijver met een druk op de knop om tot een volwaardig zwembad. In de wintermodus treedt de filterzone in werking en zorgen de planten ervoor dat het water helder blijft. Een minimale watercirculatie is voldoende om uw zwemvijver in topconditie te houden. In de zomer, wanneer u actief gaat zwemmen scheidt u het zwemgedeelte en de filterzone van elkaar. De filterpomp neemt het werk van de filterzone over. De watercirculatie in de filterzone zorgt ervoor dat hier geen algen vestigen.

Moderne zwemvijver

De moderne zwemvijver is een bijzondere mix tussen de looks van een normaal zwembad en de werking van een natuurlijke zwemvijver. Oorspronkelijk leken zwemvijvers erg op de gewone vijver. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk op het gebied van design. Ook in een moderne tuin komt een zwemvijver tot zijn recht. Sterker nog, onze ontwerpers doen niets liever dan het tekenen van zwemvijvers met helderde lijnen en krachtige eenvoud. Kijk eens naar eerdere projecten op onze website en het valt u al snel op dat wij regelmatig moderne zwemvijvers voor onze klanten ontwerpen en aanleggen.

Het onderhouden van een biologisch zwembad

Het onderhouden van een biologisch zwembad
Voor een biologisch zwembad maken we gebruik van al het goede dat de natuur ons te bieden heeft. Het onderhoud dat moet worden uitgevoerd is dan ook minimaal. Het snoeien van de waterplanten is nodig om de groeit te stimuleren. Een snoeibeurt per jaar is voldoende om de planten in optimale conditie te houden. Verder is het goed om af en toe wat dode takken weg te halen of bladeren uit het water te plukken. We informeren u uiteraard over het onderhouden van uw nieuwe zwemvijver na het aanleggen, zodat u precies weet hoe u uw vijver in schoon houdt.

Heldere lijnen en originaliteit

Abrahams Hoveniers staat voor heldere lijnen, krachtige eenvoud en originaliteit in de tuin. Een zwemvijver is een van de beste toepassingen die deze uitgangspunten combineert. Een zwemvijver hoeft niet uitgebreid of ingewikkeld te zijn. Het is een natuurlijk concept met een prachtige uitstraling en kan iedere tuin omtoveren tot een absolute droomtuin. Onze ontwerpers maken dan ook graag gebruik van zwemvijvers in onze concepten.

Een strakke zwemvijver in uw tuin

Voor een strakke zwemvijver in uw tuin bent u bij Abrahams Hoveniers aan het juiste adres. Onze tuinontwerpen worden gekenmerkt door de strakke en heldere lijnen die onze ontwerpers gebruiken om de tuinen van onze klant vorm te geven. De krachtige eenvoud van een strakke zwemvijver geeft direct vorm en sfeer aan uw tuin.

Mogen wij uw natuurzwembad aanleggen?

Gaat u ook voor een natuurzwembad in uw tuin? Steeds meer mensen kiezen bewust voor een ecologisch verantwoord alternatief. Abrahams Hoveniers heeft ruime ervaring met het aanleggen van natuurzwembaden. Bent u benieuwd naar onze ideeën? Wij zijn in ieder geval wel benieuwd naar uw wensen. We bespreken deze graag in een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op om een gratis adviesgesprek in te plannen.


Neem contact op voor een gratis adviesgesprek

Kunt u niet wachten om een duik te nemen in uw eigen zwemvijver? Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. We komen graag bij u langs voor een gratis adviesgesprek. Kijk op onze website voor meer inspiratie voor het inrichten van een tuin met een zwemvijver.