Creëer optisch meer ruimte met een plantenwand

Een kleine tuin vraagt om creatief ruimtegebruik. Een plantenwand is ideaal om meer groen in uw tuin te brengen, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte. Bovendien maakt een subtiel hoogteverschil uw tuin net wat spannender. Niet iedereen heeft plaats voor een boom of zitkuil. Een saaie muur verandert u door middel van verticale tuin in een groene gevel voor een echte blikvanger in uw tuin.

Nooit meer lelijke muren

Kijkt u tegen een lelijke grote stenen muur aan en heeft u behoefte aan wat meer groen? Ook dan is een plantenwand de perfecte oplossing. U kiest zelf wat voor planten u wilt verwerken in uw groene gevel. Wilt u een verticale moestuin zodat u altijd de juiste kruiden bij de hand heeft bij het koken? Of toch liever sierplanten? Alles is mogelijk voor uw plantenmuur.

Een plantenwand is goed voor het milieu

Buiten het feit dat een plantenmuur uw tuin onmiddellijk een spectaculaire look geeft, heeft verticaal tuinieren nog vele andere voordelen. Een plantenwand op de buitenmuur van uw huis zorgt voor maar liefst een kwart minder warmteverlies. Doordat stadstuinen vaak alleen maar uit stenen bestaan kan het regenwater niet afgevoerd worden en raken veel rioleringssystemen overbelast. Verticaal tuinen vangen een deel van dit regenwater op. Bovendien reduceert een plantenwand geluidsoverlast en zuivert het de lucht.

Wel de lusten, niet de lasten

Om verticaal te tuinieren hoeft u echt geen groene vingers te hebben en zelfs niet met een gieter aan de slag. Onze groene gevels zijn vrijwel onderhoudsvrij en geschikt voor iedere ruimte. Het waterintegratiesysteem is volledig zelfvoorzienend en zorgt ervoor dat uw planten genoeg voeding krijgen.

Optimaal genieten van bloeiende flora en fauna tegen uw gevel? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor een plantenmuur te bespreken.


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!