De voordelen van een sedumdak

Veel steden kampen met een gebrek aan begroeiing door extreem dichte bebouwing. Een daktuin is een goede oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan meer groen in zijn omgeving. De groendaken kunnen aangebracht worden op zowel platte als hellende daken. Er zijn verschillende soorten vegetatiedaken mogelijk. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld een sedumdak met vetplanten of een heuse dakmoestuin. Op stevige daken is het zelfs mogelijk om een daktuin met struiken en bomen aan te leggen die niet onder doet voor een normale tuin.

“Een sedumdak kan op platte en licht hellende daken”

Een vegetatiedak is goed voor de natuur

Wij leggen het duurzame groendak bovenop uw huidige dakbedekking. Dit heeft vele voordelen. Het zuivert de lucht van fijnstof en vervelende pollen en draagt zo positief bij aan uw gezondheid. De gevarieerde dakbedekking vergroot de biodiversiteit en biedt onderdak aan vele insectensoorten. Een probleem waar veel Nederlanders mee kampen zijn de overbelaste rioleringen. Na een plensbui staat de hele straat blank. Een groendak voorkomt dit, want het vangt enorm veel regenwater op. Natte voeten zijn er dus niet meer bij.

Bespaar geld met een sedumdak

Een groendak fungeert zowel in de zomer als in de winter als uitstekende isolatie voor uw huis. Hiermee bespaart u geld, omdat u minder snel te airco aanzet of de verwarming opstookt. Die isolerende werking zorgt ook voor eersteklas geluidsdemping. Bovendien verhoogt het de levensduur van uw dak doordat de groenlaag uw dakbedekking beschermt tegen alle weersinvloeden. Enkele gemeentes in Nederland verlenen subsidie voor een vegetatiedak. Bij de Gemeente Tilburg bespaart u zelfs tot 50 procent op de materiaalkosten.

De kosten van een sedumdak

De kosten van een sedumdak hangen uiteraard af van uw wensen, maar houd tussen de 70 en 80 euro per vierkante meter aan als richtprijs. Dat is inclusief installatie, vanaf 20 vierkante meter. Het kostenplaatje varieert afhankelijk van uw wensen, afmetingen en de moeilijkheidsgraad van het leggen. Als u een groot dak hebt (vanaf 100 vierkante meter) dat goed bereikbaar is, zal de prijs bijvoorbeeld lager uitvallen. Abrahams Hoveniers komt graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden van uw dak te verkennen.

Lichtgewicht groendak

Welk type sedummat geschikt is voor uw dak hangt af van verschillende factoren. Voor platte daken met een hellingshoek van 0 tot 15 graden gebruiken wij een lichtgewicht sedumdak. Het verzadigd gewicht van dit pakket komt uit tussen de 45 en 55 kilo per vierkante meter.

Zwaargewicht sedumdak

Als u het groendak wilt gebruiken als waterberging, heeft u een zwaarder pakket nodig. Reken op 80 tot 85 kilo verzadigd gewicht per vierkante meter. Een zwaargewicht sedumdak kan niet op elk dak. Bij twijfel vragen wij dit aan de hand van een bouwtekening na bij een constructeur.

Welke kosten kan ik verwachten?

Het is onmogelijk om te zeggen wat de precieze kosten zijn zonder dat we zijn komen kijken. Daarom komen we graag langs om de staat van het dak te controleren en de mogelijkheden toe te lichten. Als het dak op leeftijd is, is het daarnaast raadzaam om op voorhand de dakbedekking te laten inspecteren door een installatiebedrijf.


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!

Copyright © janabrahams.nl | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites