Dé klantvriendelijke specialist voor ontzorgende tuin-totaaloplossingen.

Tuinontwerp

Samen met de opdrachtgever zijn, haar of hun (droom)tuin ontwerpen, daar worden wij gelukkig van!
Want met alleen een tuinidee bent u er nog niet. Een tuinontwerp moet aan verschillende facetten voldoen om optimaal te functioneren en bij uw wensen aan te sluiten. De tuinontwerper van Abrahams Hoveniers komt graag en vrijblijvend kennismaken om jullie ideeën of mogelijkheden te bespreken.
Wilt u een kindvriendelijke tuin? Een tuin om in te ontspannen? Een makkelijk te onderhouden tuin? Of een tuin met buitenkeuken? Abrahams Hoveniers houdt rekening met al deze wensen om een tuinontwerp te maken dat perfect bij uw situatie past.

Wat u mag verwachten van een tuinontwerp:

Dat er wordt gewerkt met duurzame en kwalitatieve producten
Dat het een onderhoudsvriendelijke tuin oplevert die jaren meegaat
Advies over de indeling van de tuin
Advies over de bestrating van de tuin
Een tuin die de sfeer en harmonie krijgt die bij u past

Kom langs voor de modeltuinen van Abrahams Hoveniers, deze spreken de creatieve geest direct aan. Of bekijk onze tuinen online. Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak met onze tuinarchitect.

In 5 stappen een tuinontwerp laten maken

De kogel is door de kerk: er komt een nieuwe tuin. Maar hoe gaat u die vormgeven? Om de oppervlakte maximaal te benutten is het raadzaam om een degelijk tuinontwerp te laten maken. Het is geen kunst om een gazon of een terras aan te leggen, maar wel om dit zo te doen dat u minimale lasten en maximale lusten ervaart. Een tuinontwerper helpt u met een professioneel ontwerp, zodat de tuin perfect aansluit bij uw wensen en u er jarenlang plezier van heeft. 

1. Bedenk goed wat u wilt

Voordat u een tuinontwerp wilt laten maken, is het verstandig om u eerst goed te oriënteren. Wilt u graag een moderne stadstuin of neigt u naar een klassieke natuurtuin? En aan welke eisen moet uw droomtuin eigenlijk voldoen? Neem hier de tijd voor en zorg vooral dat u er plezier in krijgt. Laat alle gezinsleden bijvoorbeeld suggesties doen en bezoek andere tuinen om alvast wat sfeer te proeven en met de eigenaar te praten. Bij Abrahams Hoveniers kunt u inspiratie opdoen in onze modeltuinen.

2. Inventariseer uw wensen

Een zwembad, buitenkeuken of waterval: waarschijnlijk ontstonden er tijdens het oriënteren verschillende wensen voor uw nieuwe tuin. Een tuinontwerper komt tijdens een intakegesprek met u om tafel zitten om al deze suggesties op een rij te zetten en ze in in een realistisch plan samen te vatten. Daarnaast meet hij als het kan meteen uw tuin in, zodat het tuinontwerp volledig op schaal gemaakt wordt. De ontwerper houdt uiteraard ook rekening met uw budget en praktische zaken. Een zwembad lijkt namelijk wellicht heel relaxt, maar heeft u ook al gedacht aan de veiligheid van uw kleine kinderen of het onderhoud van het zwembad? Wees u bewust van alle voor- en nadelen voordat u beslissingen maakt.

3. Een eerste schets

Na het intakegesprek zal de tuinontwerper een eerste schets maken. Hij brengt uw wensen al tekenend tot leven in een eerste plan. Hierin worden globaal de grote lijnen in uw tuin opgenomen, zoals de plek van een terras, vijver of borders. De hovenier kijkt hierbij goed naar de functie van uw tuin. Hij precies wat een fijne breedte is voor dat ene paadje, hoe je de kliko’s onzichtbaar in het ontwerp verwerkt of hoe het geplande zithoekje de meeste zonuren vangt. Nadat de eerste schets is gemaakt, kijken jullie samen naar het eindresultaat. Sluit het tuinontwerp aan bij uw wensen? Dan kunnen we door naar stap vier.

4. Een definitief tuinontwerp laten maken

Waar de eerste schets nog uit de losse pols wordt getekend, maken we het definitieve tuinontwerp in de computer. Het is nu tijd om de puntjes op de i te zetten. Welke planten wilt u? Moet het een kleurrijk geheel worden met veel bloemen of liever een onderhoudsarme tuin? Gaat u zelf aan de slag met een tuinslang of laat u een sprinklerinstallatie inbouwen? Moet de tuin automatisch verlicht worden op strategische punten? In het definitieve tuinontwerp laten we niets meer aan het toeval over en nemen we al deze zaken op.

5. De tuin aanleggen

Bent u helemaal tevreden? Dan kunnen we snel aan de slag. U kunt lekker in uw luie stoel zitten kijken hoe uw droomtuin langzaam vorm krijgt. Hoe lang het duurt om uw tuin aan te leggen, hangt vanzelfsprekend erg af van uw tuinontwerp. Wilt u ook een tuinontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij denken graag met u mee.


Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!

Abrahams hoveniers | tuincentrum
Meer
Hakvoortseweg 15
5084 HB Biest-Houtakker

Bestellen kan telefonisch
013 505 2489 of per mail naar hans@janabrahams.nl

Copyright © janabrahams.nl | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites