Tuinonderhoud

Wanneer uw tuin meer tuinonderhoud nodig heeft dan u zelf kunt of wilt doen, kunt u bij Abrahams Hoveniers terecht. Een goede tuinontwerper houdt er rekening mee dat het benodigde tuinonderhoud past bij de gebruiker van de tuin. Toch blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Er is hier onvoldoende rekening mee gehouden in de ontwerpfase, u bent verhuisd, u kunt door omstandigheden minder in de tuin werken dan verwacht of u bent weer een jaartje ouder geworden waardoor het bijhouden van het tuinonderhoud te veel is geworden. Welke reden u ook heeft, Abrahams Hoveniers helpt u graag door het tuinonderhoud voor u uit te voeren.

Tuinonderhoud door Jan Abrahams

Als hoveniersbedrijf zijn wij gespecialiseerd in tuinonderhoud, -aanleg en -ontwerp. Wanneer wij een tuin ontwerpen en aanleggen zorgen we ervoor dat het tuinonderhoud minimaal is. Maar zelfs met de maatregelen die we treffen is enig tuinonderhoud niet te voorkomen. Een volledig onderhoudsvrije tuin bestaat simpelweg niet. De onderhoudsvriendelijke tuinen van Abrahams Hoveniers komen het dichtst in de buurt van een onderhoudsvrije tuin. Onderhoudsvriendelijk wil zeggen: uw tuin vraagt niet meer tuinonderhoud dan echt noodzakelijk is om de tuin mooi te houden. Zo helpt een worteldoek wel bij het beperken van onkruid, maar het volledig stoppen kan het nooit. Een haagplant die bekend staat als langzame groeier hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar u kunt deze niet jaar na jaar zijn gang laten gaan. Dus komt er zo nu en dan toch enig tuinonderhoud bij kijken en dan is een helpende hand geen overbodige luxe.

Regelmatig tuinonderhoud

Om uw tuin netjes en verzorgd te houden is regelmatig onderhoud dus vereist. Wat regelmatig is hangt dus af van de soort beplanting die u in de tuin heeft staan en hoe uw tuin precies is aangelegd. Voor sommige tuinen is een enkele onderhoudsbeurt per jaar wel voldoende, waar andere tuinen ieder kwartaal of zelfs maandelijks om verzorging vragen. Ons team bestaat uit een groep deskundige hoveniers die precies weten wat uw tuin nodig heeft en wanneer het beste moment is om tuinonderhoud te plegen. Wilt u weten hoe vaak en wanneer uw tuin onderhouden moet worden? Onze hovenier komt een kijkje nemen om een inschatting te maken. Tuinonderhoud door Abrahams Hoveniers kan op basis van een overeenkomst, waarin wordt vastgelegd hoe vaak en wanneer we langskomen om uw tuin te onderhouden. Heeft u onze dienst slechts eenmalig nodig, dan komen we op afroep langs.
Prachtig aangelegde tuin met vijver
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

Deskundig team

Abrahams Hoveniers werkt met een deskundig team dat alle kennis in huis heeft van de verschillende seizoenen en planten. Hierdoor weten zij precies hoe ze bepaalde planten moeten snoeien, welke voedingsstoffen een plant nodig heeft en welke vorm van onkruidbestrijding het meest geschikt is. Dit doen ze uiteraard altijd in overleg met u, want wij komen nergens aan zonder uw toestemming. Wij voeren tuinonderhoud uit in Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Woont u in of in de buurt van een van deze steden? Dan kan ons team ook uw tuinonderhoud uit handen nemen.

Onze diensten

Wanneer u geen tijd, energie of zin hebt in het onderhouden van uw tuin kunt u gebruik maken van de diensten van Abrahams Hoveniers. U kunt een deel van het tuinonderhoud zelf uitvoeren en ons de zware of vervelende klusjes laten doen, of u laat ons de hele tuin aanpakken. U kunt kiezen uit de volgende diensten:

Snoeien
Gazononderhoud
Bestratingsonderhoud
Vijveronderhoud
Bemesten
Rooien van bomen en andere beplantingen
Onkruidbestrijding

De bovenstaande diensten zijn slechts algemene begrippen, want het totale aanbod van onze dienstverlening is veel ruimer. Zo valt gazononderhoud te onderverdelen in grasmaaien, gras zaaien, het gazon verticuteren en meer. Welke dienst uw tuin nodig heeft, is afhankelijk van de staat van uw tuin. We komen graag een kijkje nemen om te bepalen welke vorm van tuinonderhoud het meest geschikt is voor uw tuin.


Afspraak maken? Neem contact op!

Wilt u het tuinonderhoud uitbesteden aan Abrahams Hoveniers? Geen gedoe, geen vuile handen, terwijl u achterover hangt op de ligstoel wordt uw tuin volledig aangepakt. Wij knappen de leuke, de saaie, de vieze, de vervelende en zelfs de lastigste klusjes op, met een grote glimlach op ons gezicht. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op, we komen graag bij u langs! Ook voor vragen over onze diensten, of over het aangaan van een overeenkomst kunt u uiteraard contact opnemen. Blaas uw tuin nieuw leven in met tuinonderhoud van Abrahams Hoveniers!

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl