Kunstgras

Realiseer een tijdloze en onderhoudsvriendelijke tuin met natuurlijk ogend kunstgras. Het gras bij de buren zal nooit groener zijn dan uw mat. Sproeien en maaien behoort tot het verleden en de kinderen halen tijdens het spelen niet langer een groene broek. Abrahams Hoveniers legt graag een nieuwe generatie kunstgrasmat in uw bestaande tuin of verwerkt deze duurzame oplossing in uw totale tuinplan. Onze leverancier, Home Grass, heeft net als wij een enorme passie voor tuinen. Deze kunstgrasmatten kunnen overal, van een grote tuin tot een balkon. Wij leveren en leggen ook het speciale Safety Grass, een veilige oplossing voor toepassing rondom zwembaden, trampolines en speelplaatsen.

Kunstgras van Abrahams Hoveniers

Abrahams Hoveniers heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Of u nu voor een compleet nieuw ontwerp gaat, of u slechts enkele eigenschappen van uw tuin wilt aanpassen, bij ons bent u aan het juiste adres. Abrahams Hoveniers staat voor krachtige eenvoud, heldere lijnen en originaliteit. Wij vinden het bovendien belangrijk dat tuinen onderhoudsvriendelijk zijn.

Kunstgras sluit hier perfect op aan en daarom maken wij graag gebruik van deze speelmatten, die niet van echt gras te onderscheiden zijn. Zelfs de richting waarin het gras ‘groeit’ kunt u kiezen. U heeft de keuze uit verschillende soorten matten, afhankelijk van het gebruiksdoel. Zo kunt u kiezen voor golf- of speelgras. Gaat u voor een grasmat rondom speelplaatsen of een trampoline? Dan is Safety Grass een ideale uitkomst, dit kunstgras biedt balans tussen veiligheid en plezier.
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

Leveren, leggen en onderhoud

Naast onze dienstverlening voor bedrijven, scholen en gemeentes is leveren en leggen voor particulieren ook mogelijk. We kunnen uw bestaande grasmat vervangen met kunstgras, of verwerken het in een ontwerp voor uw nieuwe tuin. Voordat we de kunstgrasmatten komen leggen bekijken we eerst de situatie ter plekke. We onderzoeken de ondergrond, meten de tuin in en stellen vast hoe bereikbaar uw tuin is voor onze apparatuur.

Wanneer we onze voorbereidingen getroffen hebben, komen we uw kunstgras leveren en leggen. We graven de grond af, plaatsen eventuele kantopsluiting, brengen korrelmix aan, leggen het kunstgras, verlijmen de naden en strooien tot slot de grasmat in met kwartszand. Dit zorgt ervoor dat de grasmat stabieler en minder windgevoelig is. Bovendien laat het zand de grasvezel er natuurlijker uitzien, omdat voetafdrukken niet langer blijven staan. Uw oude grasmat voeren wij af en ook het restafval van de nieuwe mat gaat met ons mee.

Na het leggen is het mogelijk dat de grassprieten nog een kant op wijzen. Dit komt doordat het kunstgras op een bepaalde manier op de rol gelegen heeft. Wij raden daarom aan om na het leggen een aantal keer met een harde bezem tegen de vezel in te borstelen. Zo komen de grassprieten weer mooi recht te staan. Voor het beste resultaat herhaalt u dit twee keer per jaar. Zorg er ook voor dat blad uit uw tuin geruimd wordt. Anders ontstaat een organische laag in het gazon, waardoor u last krijgt van onkruid en mos.

Strakke tuin met mooi kunstgras

Voordelen van kunstgras

U wilt van een grasmat kunnen genieten, dus onderhoud houdt u liever beperkt tot het minimale en visueel moet het gras altijd piekfijn in orde zijn. Kunstgras is altijd groen de ondergrond blijft 100% gedekt, dus geen kale of gele plekken. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over molshopen, onkruid of mos. Met een kunstgrasveld geniet u optimaal van het buitenleven en bent u nauwelijks tijd kwijt aan het onderhouden. Kunstgras biedt bovendien ook een goede uitkomst voor hooikoortspatiënten.

Neem contact op

Heeft u interesse in een kunstgrasmat van Abrahams Hoveniers? U heeft bij ons de keuze uit velden voor verschillende toepassingen. Wij leveren en leggen voor particulieren, bedrijven, scholen en gemeentes in Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Geniet van uw tuin en van het buitenleven met een onderhoudsvriendelijk kunstgrasveld. Laat kinderen zorgeloos spelen en beleef nog jaren zorgeloos plezier aan een groene grasmat. Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden en wilt u professioneel advies? Neem contact op met Abrahams Hoveniers voor vrijblijvend contact.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl