Een Moderne Tuin

Deze tuin in de Reeshof, Tilburg is redelijk klein en wordt omringd door buurtuinen. Belangrijk was de moderne uitstraling. Door met grote tegels en potten te werken oogt de tuin naast eigentijds ook groter. Het waterelement breekt het omgevingsgeluid om meer privacy te ervaren, ook wanneer de buren buiten zitten. Kortom: een moderne tuin om heerlijk van te genieten.

Tuinontwerp van een moderne tuin

De bewoners wensten een lekker ruim terras in de zon. Daarnaast wilden ze vanuit de woning een mooi uitzicht op de tuin, om het buitengevoel naar binnen te halen. Het terras ligt om deze redenen dan ook niet aan de openslaande deuren maar juist verder naar achteren. De vijver die bijna tot de achterdeur loopt nodigt uit om de tuin in te stappen. De gevarieerde materiaalkeuze geeft tot slot een speels uiterlijk.

“De potten en houten vlonder maken deze moderne tuin heel sfeervol”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

“Het waterelement breekt omgevingsgeluiden voor meer privacy”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinaanleg

Om efficiënt te werken en ervoor te zorgen dat de tuin goed bereikbaar was met alle nodige materialen werd achter in de tuin een tijdelijke doorgang gemaakt. In de tuin is verlichting aanwezig die in de avonduren zorgt voor een gezellige sfeer. Abrahams Hoveniers kreeg naar aanleiding van de foto’s enorm veel positieve reacties op deze tuin. Hij is klein van stuk, maar oogt groot. Er werd veel tegelwerk gebruikt waarbij de voorkeur meestal uitgaat naar een Schellevis tegel. Dit kan kil overkomen maar door het te breken met een muurtje, potten, een houten vlonder en de vijver oogt deze moderne tuin juist zeer sfeervo

“Het terras is achterin geplaatst om ook in de woning het gevoel van buiten te beleven”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinonderhoud

Het snoeiwerk in deze tuin is zeer beperkt en daarom door de bewoners zelf goed uitvoerbaar. Zo houden ze meer vrije tijd over om van deze moderne tuin te genieten. De Schellevis tegel is groot en door de voegen klein te houden krijgt onkruid nauwelijks een kans. Een goede zuiveringsinstallatie in de vijver maakt ook dat element onderhoudsvriendelijk.

“De staptegels geven deze moderne tuin een speels element”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl