Onderhoudsvriendelijke tuin

De bewoners van deze tuin in de Blaak in Tilburg wensten een onderhoudsvriendelijke tuin. Nu de kinderen het speeltoestel zijn ontgroeid, mocht deze plaatsmaken voor een vijver die ook weinig verzorging vergt. De grote borders lavendel, hortensia’s en siergras geven de tuin het hele jaar door een bijzondere uitstraling.

“Nadat de vijver was geplaatst werd het houden van Koi karpers een nieuwe hobby van de bewoners”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Onderhoudsvriendelijk tuinontwerp

Nadat de woning van de bewoners helemaal was opgeknapt, werd het tijd voor de tuin. Met de wens voor gras en een vijver gingen we aan de slag met een tuinontwerp. In zo’n ontwerp houdt Abrahams Hoveniers al rekening met de onderhoudsvriendelijkheid van de tuin. Zo stralen grote groepen planten niet alleen rust en eenvoud uit, ze zorgen er bovendien voor dat de verzorging overzichtelijk blijft. De haagjes creëren aparte tuinkamers waardoor de tuin automatisch uitnodigt om doorheen te lopen.

“Onderhoudsvriendelijke tuinen ontstaan al in het tuinontwerp”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinaanleg

Zowel de voor- als achtertuin is opnieuw aangelegd. In de voortuin werden een bijzonder mooie Japanse esdoorn en meerdere leibomen behouden. En door in beide delen te werken met siergrassen hebben de bewoners het hele jaar door een fantastisch uitzicht op de tuin. Wanneer de grassen in de herfst bruin opkleuren geeft dit een prachtig aangezicht en door in het voorjaar de beplanting alleen maar af te knippen kleuren ze snel weer groen.

“De Leibomen en Japanse Esdoorn in de voortuin bleven staan”

Tuinonderhoud

Grasmaaien, haagjes knippen, perken bemesten en hier en daar wat snoeiwerk zijn klusjes die zelfs in de meest onderhoudsvrije tuin toch moeten gebeuren. Zoals gezegd werkt het aanleggen van grote groepen goed om de verzorging te beperken. De grote tegels met strakke voegen zorgen voor minder onkruid en een verzorgd geheel. Doordat de vijver is voorzien van een filterinstallatie hebben de bewoners ook daar bijna geen omkijken meer naar.

“Een aantal klusjes moeten zelfs in de meest onderhoudsvrije tuin gebeuren”

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl