Watertuin

Een tuin die voor het grootste gedeelte uit water bestaat mogen we gerust een watertuin noemen. Deze bewoners uit Eindhoven wilden hun hobby verder uitbreiden en het verstopte hoekje aan de linkerkant van hun woning bij de tuin betrekken. Abrahams Hoveniers kwam met een tuinontwerp voor een watertuin. Tussen de mooie, speelse beplanting aan de buitenzijde ligt centraal de grote koi karper vijver.

“Vanuit de woning worden je ogen over het water naar het terras gelokt.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinontwerp van een watertuin

De bewoners in Eindhoven wilden hun hobby voor het houden van koi karpers nog verder uitbreiden. Een terras met overkapping was een grote wens en gras mocht achterwege gelaten worden. De indeling mocht niet saai of standaard zijn. Met deze criteria bedacht Abrahams Hoveniers een watertuin, waarbij staptegels over het water naar het overdekte terras achter in de tuin leiden. De vijver begint al bij de schuifdeuren van de woning om maximaal contact te houden met de koi karpers. Door speciale onderwaterverlichting te plaatsen, zien de bewoners ook ’s avonds de vissen geweldig mooi rondzwemmen. Een tuin om heel het jaar van te genieten ook wanneer het koud wordt. Lekker met een warme drank en het kacheltje aan onder het overdekte terras. Hierbij is ook rekening gehouden met de beplanting: met meerstammige nothofagus, buxusbollen voor een wintergroen beeld en makkelijk te onderhouden lavendel, siergrassen en bamboe die uitstekend passen bij de sfeer van de watertuin.

“Origineel element zijn de plantenbakken die op de vijver zweven.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinaanleg

Doordat het een hoekhuis betreft dat grenst aan een fietspad was de bereikbaarheid optimaal. Een grote uitdaging waren de staptegels die op een speelse wijze over het water heenlopen en de vorm van de vijver. De bewoners wilden het eerder onopvallende linkerhoekje van hun tuin ook graag bij de vijver betrekken. De aluminium plantenbakken die op het water rusten zijn een origineel element waar bij de aanleg van de vijver al rekening mee gehouden moest worden.

“Ook voor het overdekte terras is een mooi lichtplan opgesteld.”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Tuinonderhoud

De vijver wordt door middel van een krachtige, mechanische filter zuiver gehouden. Daarnaast is er beluchting aanwezig om te voorkomen dat het water dichtvriest en bovendien zorgt voor zuurstof in het water. De borders en zwevende plantenbakken in de tuin zijn gevarieerd ingericht, maar wel met grote groepen waardoor het onderhoud zeer overzichtelijk wordt.

“Met het kacheltje onder het overdekte terras geniet je ook in de winter van deze watertuin”

Harm van Overbeek – Abrahams Hoveniers

Heeft u een vraag?

Stel vrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl