Tuinontwerp

Samen met de opdrachtgever zijn, haar of hun (droom)tuin ontwerpen, daar worden wij gelukkig van! Want met alleen een tuinidee bent u er nog niet. Een tuinontwerp moet aan verschillende facetten voldoen om optimaal te functioneren en bij uw wensen aan te sluiten. De tuinontwerper van Abrahams Hoveniers komt graag en vrijblijvend kennismaken om jullie ideeën of mogelijkheden te bespreken. Wilt u een kindvriendelijke tuin? Een tuin om in te ontspannen? Een makkelijk te onderhouden tuin? Of een tuin met buitenkeuken? Abrahams Hoveniers houdt rekening met al deze wensen om een tuinontwerp te maken dat perfect bij uw situatie past.
(droom)tuin ontwerpen

Uw tuinontwerp door Abrahams Hoveniers

Wanneer u uw tuinontwerp door Abrahams Hoveniers laat verzorgen bent u verzekerd van een onderhoudsvriendelijke tuin die jaren meegaat. We werken met duurzame en kwalitatieve producten die uw tuin de sfeer en harmonie geven die bij u past. Naast het ontwerpen van de tuin kunt u bij ons ook terecht voor advies over de indeling van de tuin of voor advies over de bestrating van de tuin.

Kom langs om inspiratie op te doen of bekijk onze tuinen online.
Geïnspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak met onze tuinarchitect.
Uw tuinontwerp door Abrahams Hoveniers

In 5 stappen uw tuinontwerp laten maken

Voordat u een tuinontwerp wilt laten maken, is het verstandig om u eerst goed te oriënteren. Wilt u graag een moderne stadstuin of neigt u naar een klassieke natuurtuin? En aan welke eisen moet uw droomtuin eigenlijk voldoen? Laat alle gezinsleden bijvoorbeeld suggesties doen en bezoek andere tuinen om alvast wat sfeer te proeven en met de eigenaar te praten. Kom eens langs bij Abraham Hoveniers om inspiratie op te doen.

1. Bedenk goed wat u wilt

Voordat u een tuinontwerp wilt laten maken, is het verstandig om u eerst goed te oriënteren. Wilt u graag een moderne stadstuin of neigt u naar een klassieke natuurtuin? En aan welke eisen moet uw droomtuin eigenlijk voldoen? Laat alle gezinsleden bijvoorbeeld suggesties doen en bezoek andere tuinen om alvast wat sfeer te proeven en met de eigenaar te praten. Kom eens langs bij Abraham Hoveniers om inspiratie op te doen.

2. Inventariseer uw wensen

Een zwembad, buitenkeuken of waterval: waarschijnlijk ontstonden er tijdens het oriënteren verschillende wensen voor uw nieuwe tuin. Een tuinontwerper komt tijdens een intakegesprek met u om tafel zitten om al deze suggesties op een rij te zetten en ze in een realistisch plan samen te vatten. Daarnaast meet hij als het kan meteen uw tuin in, zodat het tuinontwerp volledig op schaal gemaakt wordt. De ontwerper houdt uiteraard ook rekening met uw budget en praktische zaken. Een zwembad lijkt namelijk wellicht heel relaxt, maar heeft u ook al gedacht aan de veiligheid van uw kleine kinderen of het onderhoud van het zwembad? Wees u bewust van alle voor- en nadelen voordat u beslissingen maakt.
Een definitief tuinontwerp laten maken
We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin!

3. Een eerste schets

Na het intakegesprek zal de tuinontwerper een eerste schets maken. Hij brengt uw wensen al tekenend tot leven in een eerste plan. Hierin worden globaal de grote lijnen in uw tuin opgenomen, zoals de plek van een terras, vijver of borders. De hovenier kijkt hierbij goed naar de functie van uw tuin. Hij weet precies wat een fijne breedte is voor dat ene paadje, hoe u de kliko’s onzichtbaar in het ontwerp verwerkt of hoe het geplande zithoekje de meeste zonuren vangt. Nadat de eerste schets is gemaakt, kijken jullie samen naar het eindresultaat. Sluit het tuinontwerp aan bij uw wensen? Dan kunnen we door naar stap vier.

4. Een definitief tuinontwerp laten maken

Waar de eerste schets nog uit de losse pols wordt getekend, maken we het definitieve tuinontwerp in de computer. Het is nu tijd om de puntjes op de i te zetten. Welke planten wilt u? Moet het een kleurrijk geheel worden met veel bloemen of liever een onderhoudsarme tuin? Gaat u zelf aan de slag met een tuinslang of laat u een sprinklerinstallatie inbouwen? Moet de tuin automatisch verlicht worden op strategische punten? In het definitieve tuinontwerp laten we niets meer aan het toeval over en nemen we al deze zaken op.

5. De tuin aanleggen

Bent u helemaal tevreden? Dan kunnen we snel aan de slag. U kunt lekker in uw luie stoel zitten kijken hoe uw droomtuin langzaam vorm krijgt. Hoe lang het duurt om uw tuin aan te leggen, hangt vanzelfsprekend erg af van uw tuinontwerp. Wilt u ook een tuinontwerp laten maken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij denken graag met u mee.

Ontdek de mogelijkheden bij Abrahams Hoveniers

Uw tuin laten ontwerpen door Abrahams Hoveniers? We helpen u graag bij het realiseren van uw droomtuin. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor het intakegesprek. We zijn actief in Noord-Brabant en komen dus ook uw tuin ontwerpen. Ontdek de mogelijkheden die Abrahams Hoveniers u te bieden heeft. Wij realiseren uw droomtuin onder andere in: