00Een modern tuinplan voor Vollenhoven Olie

Voor Vollenhoven Olie ontwierpen wij de tuin bij hun kantoorpand. Dit deden we in samenwerking met Hooper Architects en Vogels Bouwmanagement. Een mooi project waarbij in- en exterieur naadloos in elkaar overlopen. Frank Hoezen van Vollenhoven Olie: “Ik word nog elke morgen blij als ik door de poort naar binnen loop en om me heen kijk.”

01 Tijd voor een nieuw kantoorpand

Volgens Frank Hoezen was het oude kantoorpand en de omliggende tuin gedateerd. “Eerst hebben we het pand onder handen genomen en toen was de buitenboel aan de beurt. Die had een echte jaren ‘70-look. Hak-dragende vrouwen braken hun nek bijna op de kinderkopjes en het gras dat er lag deed niets voor de beleving. Vogels Bouwmanagement raadde Abrahams Hoveniers aan om de tuin onder handen te nemen.”

“Wat mij echt opviel was dat de jongens van Abrahams Hoveniers allemaal een heel positieve uitstraling en werksfeer hadden. Geen botte werklui, maar nette, vriendelijke mannen. Als ze bij mij thuis aan het werk zouden zijn, gaf ik ze bij wijze van spreken zo de sleutel van mijn huis.”

Frank Hoezen – Vollenhoven Olie

02 Een tuinplan aangepast op de omgeving

Het kantoor van Vollenhoven Olie ligt aan het Tilburgse Wilhelminakanaal. We zien de beplanting van het kanaal terugkomen in het tuinplan dat is uitgerust met diverse grassen. Monique Boers van Hoopers Architects: “Ook het interieur bevat veel van de sfeer van buiten. Dit zie je onder meer terug in de materialen, zoals cortenstaal en kleuren als koper. Abrahams Hoveniers begreep snel welke richting wij in wilden en leverde een tuinplan dat ons ontwerp versterkte.”

“Voor het tuinplan gaven we als enige richtlijn dat we de ingang van het pand beter wilden accentueren. Verder kreeg Abrahams Hoveniers carte blanche.”

Frank Hoezen, Vollenhoven Olie

03 Een levensgroot veldboeket

In de nieuwe tuin van Vollenhoven Olie vinden we een ruime keur aan beplanting. Harm van Overbeek: “Het is eigenlijk een soort veldboeket, maar dan overdreven groot in de vorm van een tuin. Je ziet allerlei beplanting die je ook bij oude weilanden aantreft, met veel grasachtige soorten.

We zorgden ervoor dat er in elk seizoen beweging in de tuin zit met deels wintergroene vaste planten en mooi verkleurende siergrassen in de winter. Daarnaast zorgen de wintergroene taxusblokhagen voor een soort van begeleiding naar de entree en hebben deze een mooi contrast met het veldboeket.

“Abrahams Hoveniers trok elementen van binnen op slimme manier door in het tuinplan. Zo plaatsten zij plantenbakken van cortenstaal op het terras die mooi corresponderen met de elementen van hetzelfde materiaal in het kantoorpand en de damwandplaten in het kanaal.”

Monique Boers, Hoopers Architects

04 Een speelse, maar zakelijke tuin

Bezoekers moesten een duidelijk pad doorlopen naar de entree aan de achterzijde van het pand. Daarmee wilden we tegelijk voorkomen dat bezoekers onbedoeld over het depot lopen.

Doordat het pad steeds verspringt, word je onmerkbaar de juiste richting in geleid.” Harm van Overbeek van Abrahams Hoveniers: “De grondstoffen van Vollenhoven Olie worden per boot aangeleverd en lopen via pijpleidingen door de tuin naar het depot. Het leidingwerk is nu een onderdeel van de tuin geworden.”

Heeft u een vraag?

Stelvrijblijvend een vraag aan een van onze specialisten.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw tuin?
Neem dan nu contact op met ons, wij staan u graag te woord.

telefoon: 013 505 2489
e-mail: info@janabrahams.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief met oneindig veel tuininspiratie!