Groendak

Check de groendak subsidie in de gemeente Tilburg

Door toenemende ‘verstening’ kan de riolering harde regenbuien steeds minder goed aan. Daarnaast zorgt het warmer wordende klimaat dat steden steeds minder afkoelen. Gemeente Tilburg investeert daarom volop in groen en dat is zeer voordelig voor uw portemonnee. Als u kiest voor een groendak, betaalt de gemeente u een flink deel van deze investering terug.

Versla grijs met groen

Het gras is altijd groener op uw groendak, want de gemeente vergoed maximaal van 25 euro per vierkante meter.

Subsidie op energiebesparende maatregelen voor particulieren

Met een sedumdak draag je niet alleen bij aan het milieu, je bespaart zelf ook flink op de energiekosten. De gemeente moedigt Tilburgers daarom aan om over te stappen op een groendak. Subsidie verstrekken zij aan zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Voor particulieren geldt een maximum van 2500 euro subsidie, op basis van maximaal 25 euro per vierkante meter. Lekker meegenomen dus.

Wat kost een sedumdak

De spelregels

De oppervlakte van uw sedumdak is minimaal 6 vierkante meter Het groendak helt niet meer dan 35 graden U stuurt een offerte mee met de aanvraag. Die maken wij graag voor u U bent eigenaar van de locatie waar u de dakisolatie subsidie voor wilt ontvangen of u heeft schriftelijke toestemming van de eigenaar Per object kunt u maar één keer subsidie voor een groendak ontvangen Om de subsidie te ontvangen vult u na de aanvraag en werkzaamheden steeds het verantwoordingsformulier voor particulieren of instanties in.

Bewust ondernemen met subsidie op een groendak

Zeker betonnen industrieterreinen kunnen wel wat vergroening gebruiken. In het kader van bewust ondernemen kent de Gemeente Tilburg subsidie toe aan verenigingen van eigenaren, instellingen, bedrijven en woningcorporaties die een groendak willen aanleggen. Zij ontvangen maximaal 25000 euro subsidie om hun bedrijfsdak te isoleren met een sedum dakbedekking. Ziet u uw personeel al op het nieuwe dakterras tussen het groen zitten? Abrahams Hoveniers helpt u graag met het ontwerp.

Abrahams Hoveniers maakt een offerte

Om aanspraak te maken op subsidie voor uw groendak, moet u een offerte meesturen met de aanvraag. Abrahams Hoveniers brengt graag uw wensen en voorkeuren in kaart en verstrekt een heldere en overzichtelijke offerte.

Neem contact op