Tuinhuis bij een grote tuin

Tuin als verlengde van de woonkamer

De vogels beginnen weer te fluiten, de dagen worden langer en het zonnetje schijnt: met het startschot van de lente maken we ons klaar voor een heerlijk seizoen waarin we maar al te graag de tuin als verlengde van de woonkamer gebruiken. Hierdoor vergroot u uw leefruimte en u profiteert maximaal van uw prachtige tuin én woning. Hoe u uw woningkamer doortrekt in de tuin? We geven in dit blog een aantal tips en inspiraties.

Behoudt dezelfde interieurstijl

Om eenheid tussen uw woonkamer en tuin te creëren is het mooist om dezelfde interieurstijl van uw woonkamer door te trekken naar de tuin. Hebt u een warm en landelijk interieur in de woonkamer? Pas dit dan ook buiten toe en ga voor warme kleuren en materialen zoals hout, beige, wit of zwart. Tegenwoordig zijn meubels en accessoires van rotan ook geliefd en passen goed in een landelijke tuin. Er zijn genoeg houten loungesets verkrijgbaar om de landelijke sferen goed te benadrukken.

De accessoires maken het compleet

Zeker als u een overkapping heeft, kunt u een soort tweede woonkamer maken, maar dan buiten. Met mooie meubels, sfeerlichten en bijpassende accessoires maakt u uw tuin compleet. Om écht het huiselijke element toe te voegen aan uw tuin kunt u ook een vloerkleed voor buiten neerleggen. Kies er dan wel een die past bij uw woonstijl. Zo kunt u buiten zorgeloos op uw blote voeten lopen op een comfortabele manier.

Integreer groen in uw woonkamer én tuin

In de tuin bevinden zich meestal bomen en andere kleurrijke planten en bloemen. Om uw tuin als verlengde van de woonkamer te maken, kunt u de rollen ook omdraaien. De woonkamer een beetje meer tuin geven. Dit kunt u doen door in uw woonkamer mooie kamerplanten te plaatsen. Zo sluit het groen van buiten feilloos aan op de sfeer van binnen.

Inspiratie tuin als verlengde van de woonkamer

Uiteraard is er nog veel meer wat u kunt doen om uw tuin het verlengde van uw woonkamer te maken. Om u een goed beeld te geven van een situatie waar dit is toegepast, hebben we een aantal foto’s ter inspiratie toegevoegd. Deze foto’s zijn genomen bij een aantal van onze projecten die wij hebben mogen uitvoeren. U ziet hier duidelijk dat de tuin echt onderdeel is van de complete woning en een uitnodigende werking heeft. Voor meer inspiratie kunt u gerust eens bij onze projecten kijken. We hebben al veel tuinen mogen transformeren tot een fijne plek waarin mensen graag zitten en samenkomen. Mogen we voor u aan de slag?