Kunstgras Eindhoven

Tuin met hoogteverschil voor extra diepgang

Bij de tuininrichting is het belangrijk dat u niet in één oogopslag de complete tuin al bekeken heeft. Wij zijn van mening dat alle elementen in de tuin zo gesitueerd moeten zijn dat je uitzicht vanuit vrijwel ieder perspectief wordt onderbroken. Plaats beplanting langs zichtlijnen om meer dynamiek en diepte toe te voegen. Bovendien maakt u uw tuin op deze manier een stuk spannender, want u kunt niet zien wat er bijvoorbeeld achter een haag staat. In dit artikel lichten we toe wat hoogteverschillen voor effect hebben op uw tuin en geven hierbij enkele voorbeelden en tips uit de praktijk.

Voorbeelden van tuinen met een duidelijk hoogteverschil

We proberen in ieder project met hoogteverschillen te werken. Hoogteverschillen in tuinen kunnen op verschillende manieren gerealiseerd worden. Zo kunnen we daadwerkelijk spelen met de hoogtes in een tuin. We kunnen ervoor kiezen om bepaalde elementen te verlagen of juist op te hogen. Een wat hoger loungegedeelte ten opzichte van het groen in de tuin kan een knus en uitnodigend plekje creëren. Maar u kunt ook op andere manieren meer diepgang in uw tuin krijgen. Dit kunt u doen door te werken met hoogteverschillen in beplanting bijvoorbeeld. Er ontstaat een ruimtelijk effect in uw tuin door grote bomen af te wisselen met kleinere, kleurrijke planten en bloemen. We hebben hieronder een aantal voorbeelden van onze projecten toegevoegd waar we iedere keer op een andere wijze hoogteverschillen voor extra diepgang hebben aangebracht.

Tips voor meer hoogteverschil in je tuin

U kunt dus op een relatief eenvoudige manier meer diepte aanbrengen in uw tuin. Vaak kunt u met de kleinste details al een groot verschil maken. Is uw tuin vrij recht toe, recht aan? Dan kunt u spelen met hoogtes van verschillende planten bijvoorbeeld. We hebben een aantal praktische tips hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Kijk vanuit uw huis tegen de hoogteverschillen aan
  • Laat een kleine tuin groter lijken door hoogteverschillen richting de zijkanten op te bouwen
  • Maak een ondiepe tuin dieper door achter in je tuin hoogteverschillen op te bouwen
  • Meer privacy creëren? Kies dan voor hoge elementen en beplanting
  • Houd rekening met de afvoer van water

Advies nodig?

Wilt u meer diepgang creëren in uw tuin, maar weet u niet goed waar u moet beginnen of hoe u dit het beste aanpakt? Abrahams Hoveniers helpt u graag bij het realiseren van een prachtige tuin met extra dimensies. We komen graag langs voor een kennismakingsgesprek om al uw wensen door te nemen en stellen vervolgens een offerte op maat op. Interesse? Neem dan direct contact met ons op.