Landelijke dorpstuin - schuur

Voor en na: prachtige tuintransformaties

Waar u voor- en na-foto’s vooral tegenkomt bij huizen of interieurs, kunnen er ook schitterende tuintransformaties plaatsvinden in de tuin. Als hoveniersbedrijf vinden we het mooi de visie van de klant, en een stukje van ons, tot leven te laten komen. De tuin is ook een essentieel onderdeel van uw woonoppervlak. Het kan echt een verschil maken en zelfs de waarde van uw woning verhogen. Iedereen wilt toch genieten van een prachtig aangelegde tuin? In dit blog laten we een aantal van onze favoriete voor- en na-transformaties zien van projecten waar we met veel plezier aan gewerkt hebben.

Tuin in een nieuw jasje steken: de landelijke dorpstuin

Wij werken maar al te graag samen met onze klanten. Deze samenwerking kwam zeer goed tot uiting toen wij gevraagd werden om een landelijke dorpstuin te creëren. Zo hadden de bewoners zelf al een schuur met overdekt terras gebouwd. Kenmerkend voor de schuur was de sterke landelijke uitstraling. Het hout en de potdekselplanken geven het de karakteristieke look. Daarnaast hebben we een vijver als uitgangspunt genomen voor wat diversiteit. Je kijkt vanuit de eetkamer recht de tuin in. De tuin is nu echt een verlenging geworden van de woning. We hebben ook gebruik gemaakt van bestrating, wat een natuurlijk effect geeft in de landelijke tuin. Het gebruik van kleurige bloemen en planten maakt het plaatje helemaal compleet en versterken het karakter.

Tuintransformatie van een moderne tuin

Voor een ander project werd ons gevraagd een moderne tuin te creëren. Om dit bereiken heeft Abrahams Hoveniers gebruik gemaakt van grote, moderne objecten die tegelijkertijd de tuin optisch groter lieten lijken. Er werd gekozen voor grote grijze tegels op het terras en een vijver in het midden. Omdat de tuin nauw gelegen is aan andere tuinen vonden de bewoners het prettig dat het omgevingsgeluid gedempt werd. Ook hiervoor komt een vijver goed van pas. Het waterelement breekt namelijk het omgevingsgeluid en creëert meer privacy. Om ook ’s avonds te kunnen genieten van de tuin hebben we op diverse plekken in de tuin verlichting aanbracht. Na het transformeren van deze tuin hebben we veel lof en positieve reacties gekregen. Dit geeft ons veel voldoening!

Een bijzondere verblijfstuin

Om een beter beeld te krijgen van alle mogelijkheden is hier nog een uitstekend voorbeeld van een verblijfstuin bij een complex. Dit keer mochten we de borders voor verblijfstuin de Leyhoeve in Tilburg verzorgen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat bewoners het hele jaar door kunnen genieten van een prachtig verzorgde en kleurrijke tuin. De tuin is opgedeeld in verschillende thematuinen. Zo is er een gedeelte van de Leyhoeve die dient als het terras van restaurant de Leyhoeve met uitzicht op het Leijpark. Bovendien hebben we een groentetuin aangelegd waar bewoners zelf aan de slag kunnen met het kweken van diverse gewassen die vervolgens worden gebruikt in het restaurant. Alle zintuigen worden bij dit project geprikkeld. Van de geur van lavendel tot aan de kabbelende waterelementen in de tuin.

Kan uw tuin een opfrisbeurt gebruiken?

Bent u na het zien en lezen ook overtuigd en kan uw tuin wel een opfrisbeurt gebruiken? Aarzel dan niet en schakel dan de diensten van Abrahams Hoveniers in! Voor vragen of advies kunt u uiteraard direct contact met ons opnemen. We helpen u graag bij het creëren van uw droomtuin!